ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 2015-2016

Σε αυτή τη σελίδα αναρτώνται οι δράσεις των σχολείων της 3ης Περιφέρειας Σχολικού Συμβούλου Δημ. Εκπ/σης Κυκλάδων

Δείτε τις δράσεις του σχολ. έτους 2014-2015 εδώ

Δείτε τις δράσεις του σχολ. έτους 2013-2014 εδώ

Δείτε τις δράσεις του σχολ. έτους 2012-2013 εδώ

06/04/2016 1ο Δημ. Σχολείο Νάξου

Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αρσενίου Νάξου
Διακρίσεις μαθητών σχολείων περιφέρειας ευθύνης μας σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό

Το πρώτο βραβείο κατέκτησε ο Νίκος Καστρήσιος, μαθητής της Α΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου, στο πλαίσιο του 5ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Λογοτεχνίας «Σοφία Φίλvτιση - Το δέντρο της Σοφίας», που οργανώνεται από τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Ο Νίκος Καστρήσιος, αναδείχθηκε νικητής φιλοτεχνώντας ένα έργο ζωγραφικής, εμπνευσμένος από το διήγημα <<Τα νούφαρα>>, υπό την καθοδήγηση της δασκάλας Μαρίας Νεκταρίας Κώτσου. Πρόκειται για διήγημα της Σοφίας Φίλντιση, το οποίο αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τους μαθητές των Α΄ και Β΄ τάξεων του Δημοτικού.

Η συγγραφέας αξιοποιεί την προσωποποίηση στοιχείων της φύσης και δημιουργεί φανταστικούς πρωταγωνιστές, όπως ο άνεμος, το κρινάκι ή η λίμνη, οι οποίοι συνδιαλέγονται μεταξύ τους, αλλά και με το ανθρώπινο στοιχείο.

Στον διαγωνισμό διακρίθηκαν δύο ακόμα μαθητές  από τη Νάξο, η μαθήτρια Κυριακή Μαράκη (1ο βραβείο) και ο Βασίλης Κορακίτης (2ο βραβείο) της  Β΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Αρσενίου, υπό την καθοδήγηση της δασκάλας Γεωργίας Παραρά.

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα του διαγωνισμού

Ένα από τα 3 βραβευθέντα έργα
:
 
 
01/11/2015 Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αρσενίου Νάξου

 Διακρίσεις Στ΄ τάξης Δημοτικού Σχολείου Αγίου Αρσενίου Νάξου σχολ. έτους 2014-2015

 
Μία ευχάριστη έκπληξη ανέμενε πριν από λίγο καιρό τους μαθητές της Στ ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Αρσενίου Νάξου, καθώς βραβεύτηκαν με Εθνική Ετικέτα Ποιότητας για το eTwinning έργο στο οποίο συμμετείχαν κατά τη διάρκεια του προηγούμενου διδακτικού έτους (2014-2015,  Ε΄ τάξη) με τίτλο «We Want a Wonderful Web» και μάλιστα με πάρα πολύ υψηλή βαθμολογία.  

Το συγκεκριμένο έργο έλαβε ακόμα μία διάκριση, καθώς βραβεύτηκε με την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας, στις 30-10-2015.  Να σημειωθεί πως το έργο αυτό είναι αποτέλεσμα ευρωπαϊκής συνεργασίας μαθητών και δασκάλων από τέσσερα διαφορετικά σχολεία (Υπεύθυνος δάσκαλος: Ιωάννης Αξαόπουλος).

Το τραγούδι:

 

 

Τα βιντεάκια

 

 

 Οι αφίσες μας με θέμα: "Σκέφτομαι πριν δημοσιεύσω" on PhotoPeach