ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 2014-15

Σε αυτή τη σελίδα αναρτώνται οι δράσεις σχολείων της 3ης Περιφέρειας Σχολικού Συμβούλου Δημ. Εκπ/σης Κυκλάδων

Δείτε τις δράσεις του σχολ. έτους 2013-2014 εδώ

Δείτε τις δράσεις του σχολ. έτους 2012-2013 εδώ

Αναφορικά με τις σχολικές δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν στα σχολεία της περιφέρειας ευθύνης μας το σχολ. έτος 2014-2015, η εικόνα (α) από ποσοτική και (β) από ποιοτική άποψη είναι η εξής:

 

Α. Ποσοτική αποτίμηση:

(α) Υλοποιήθηκε αξιοσημείωτα μεγάλος αριθμός σχολικών δραστηριοτήτων, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Τμήματος Σχολικών δραστηριοτήτων της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Κυκλάδων. Στο παρακάτω γράφημα αποτυπώνεται ο συνολικός αριθμός (γαλάζιο χρώμα) και το ποσοστό προγραμμάτων και συμμετεχόντων εκπαιδευτικών και μαθητών στην 3η Εκπ/κή Περιφέρεια Π.Ε. Κυκλάδων  στο σύνολο των προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν στο Ν. Κυκλάδων.

(β) Μεγάλος ήταν και ο αριθμός μη υποχρεωτικών προγραμμάτων, όπως το πρόγραμμα μετάβασης από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο, το οποίο υλοποιήθηκε από περισσότερους ακόμη εκπαιδευτικούς συγκριτικά με προηγούμενα σχολικά έτη, η μεγάλη συμμετοχή και οι διακρίσεις σε διαγωνισμούς, σε προγράμματα φιλαναγνωσίας, προγράμματα ρομποτικής, etwinning, δημιουργία βίντεο, βιωματικές δράσεις, επισκέψεις στη Βουλή των Ελλήνων και άλλους προορισμούς, έκδοση σχολικών εντύπων και βιβλίων, δημιουργία σχολικών ιστοχώρων και blogs, εκθέσεις παιδικού βιβλίου και εικαστικών έργων των μαθητών, θεατρικές παραστάσεις και σχολικές εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους και κατά τη λήξη του, επιμόρφωση γονέων στις ΤΠΕ, προγράμματα ενδοσχολικής επιμόρφωσης κ.ο.κ.

 

Β. Ποιοτική αποτίμηση:

Ποιοτική και εξαιρετικά γόνιμη, παρά το αρχικά αρνητικό κλίμα στα σχολεία, ήταν η εκπαιδευτική δράση των σχολείων της περιφέρειας ευθύνης μας και κατά το σχολικό έτος 2014-2015. Αξιοσημείωτη η ευρηματικότητα και η παιδαγωγική ωφελιμότητα των υλοποιηθέντων προγραμμάτων, η ενεργός εμπλοκή των μαθητών, η βιωματικότητα των δράσεων και η μέγιστη αξιοποίηση των δυνατοτήτων του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος κάθε σχολείου. Χαρακτηριστική η διάκριση επιμέρους μαθητών, σχολικών τάξεων ή σχολείων σε πανελλήνιους διαγωνισμούς. Πολλές δράσεις απαίτησαν  πολύωρη εργασία πέρα από το σχολικό πρόγραμμα.

16/06/2015 Δημοτικό Σχολείο Βίβλου Νάξου

Το νέο βίντεο του Σχολείου για το πρόγραμμα Teachers 4 Europe

Η παρούσα εργασία αποτελεί τη δυναμική συνισταμένη μιας διατμηματικής προσπάθειας, στο να αποδοθούν εύληπτα και ποιοτικά οι στόχοι της δράσης Τ4Ε. Οι τρεις Τ4Ε του Δημοτικού Σχολείου Βίβλου Νάξου, Βιντζηλαίος Νικόλαος, Σιδέρης Αθανάσιος και Τσιριγωτάκη Μαρία, ενώσαμε το όραμά μας για τη διαμόρφωση των αυριανών ευρωπαίων πολιτών μέσα από δεκατρείς συνολικά σχεδιασμένες δράσεις στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος Τ4Ε. Αφού δημιουργήσαμε μια δεμένη ομάδα αποτελούμενη από την Α΄, τη Β΄ και τη Γ΄ τάξη του σχολείου μας, σχεδιάσαμε και οργανώσαμε το project μας. Όλες οι δραστηριότητές βασίστηκαν στη βιωματική μάθηση, στη δραματοποίηση, στις Τ.Π.Ε., στη διαθεματική προσέγγιση, στην πολυαισθητηριακή διδασκαλία, στην αναδυόμενη μάθηση, στην ομαδοσυνεργατική μέθοδο και στα άτυπα περιβάλλοντα μάθησης, σκοπεύοντας να επιτευχθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι στόχοι της δράσης Τ4Ε. Σύμφωνα με τα παραπάνω και για να κάνουμε στους μαθητές ελκυστικότερο το project, αποφασίσαμε να φτιάξουμε σε σενάριο τις πιο καινοτόμες και αποτελεσματικότερες μαθησιακά δραστηριότητες, δημιουργώντας μια ταινία μικρού μήκους. Η ταινία ονομάστηκε “Teachers 4 Europe Movie by Naxos” και αποτελεί το απόσταγμα των προσπαθειών όλων μας. Ευχή μας είναι, να αποτελέσει πηγή έμπνευσης, και προτροπή στην εκπαιδευτική κοινότητα μέσα από το Τ4Ε, ώστε να καλλιεργηθεί στα σχολεία της Ελλάδας η Ευρωπαϊκή Ιδέα και Κουλτούρα, χτισμένη στο σεβασμό της διαφορετικότητας και των αξιών της Ε.Ε.

 
02/06/2015 Δημ. Σχολείο Οίας Θήρας

ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΟΙΑΣ

 

Παρασκευή 5-6-2015 στις 13:15  

Θέματα: «Το iPad στην εκπαίδευση» και «Χρήσιμα εκπαιδευτικά τεχνολογικά εργαλεία».

Επιμορφωτής: Αγάογλου Αντώνιος

Η επιμόρφωση θα έχει εργαστηριακή μορφή. Η παρακολούθησή της από το Σχολ. Σύμβουλο θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης.

 
26/05/2015  

Διακρίσεις στο πλαίσιο του 4ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Λογοτεχνίας <<Σοφία Φίλντιση - Το δέντρο της Σοφίας>>

Στο πλαίσιο του  4ου πανελληνιου διαγωνισμού οργανώνεται από τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων διακρίθηκαν τρεις μαθήτριες σχολείων της περιφέρειας ευθύνης μας:

- η μαθήτρια Βασιλένια Βερνίκου της Β' τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου αναδείχθηκε νικήτρια φιλοτεχνώντας ένα έργο ζωγραφικής.

το βραβευμένο έργο

Στο ίδιο πλαίσιο διακρίθηκαν επίσης δύο μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Δονούσας:

- η μαθήτρια Πρασίνου Χριστίνα - μαθήτρια Γ΄ τάξης και

- η μαθήτρια Πρασίνου Ειρήνη - μαθήτρια Ε΄ τάξης

Συγχαρητήρια σε όλους τους διακριθέντες και συμμετέχοντες.

Δείτε εδώ όλα τα αποτελέσματα του διαγωνισμού 

Αφορμή για το φετινό διαγωνισμό αποτέλεσαν 2 πανέμορφα διηγήματα της συγγραφέως από τη συλλογή «Ο Αϊ - Βασίλης ο Θαλασσινός», για τους μαθητές των Γ΄- Δ΄ και Ε΄- ΣΤ΄ τάξεων του Δημοτικού και η παραμυθοϊστορία «Στη Βηθλεέμ του Βυθού», για τους μαθητές των Α΄ και Β΄ τάξεων του Δημοτικού. Και στα δύο βιβλία η συγγραφέας επιλέγει τη θάλασσα και το βυθό της ως λογοτεχνικό σκηνικό, εκφράζοντας έτσι την αγάπη της στα θαλασσινά τοπία, τα γραφικά ψαροχώρια και τους ανθρώπους που ζουν και αναπνέουν πλάι στα κύματα.

 
12/05/2015 Δημοτικό Σχολείο Βίβλου Νάξου

1ο βραβείο στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Δημιουργικής Έκφρασης Μαθητών με θέμα: "Ας φανταστούμε το σχολείο των ονείρων μας"

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι το σχολείο μας κατέκτησε την 1η θέση στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό  Δημιουργικής Έκφρασης Μαθητών με θέμα: "Ας φανταστούμε το σχολείο των ονείρων μας" στην κατηγορία: "Αnimation, Video / digital storytelling /κόμικ/ γελοιογραφίες".

Οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και ο Διευθυντής του σχολείου εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στους μαθητές/τριες της Α΄ τάξης και στο δάσκαλό τους Νίκο Βντζηλαίο για αυτή τη μεγάλη διάκριση.

Το βραβευμένο βίντεο:

 

 
05/05/2015 ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΡΤΕΡΑΔΟΥ ΘΗΡΑΣ

 

Σεμινάριο: «Η στιχουργική στην τάξη»

Διδάσκουσα: Αγαθή Δημητρούκα

 Στο πλαίσιο της 13ης Έκθεσης Παιδικού Βιβλίου του Δημοτικού Σχολείου Καρτεράδου Θήρας, θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο για τους εκπαιδευτικούς με θέμα «Η στιχουργική στην τάξη» από την κ. Αγαθή Δημητρούκα.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε αίθουσα του Σχολείου στις 28/5/2015, ημέρα Πέμπτη  και ώρα 18:00 μ.μ.

Η διάρκεια του σεμιναρίου θα είναι δύο (2) ώρες περίπου.

Η θεματολογία θα περιλαμβάνει:

-γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες σε θέματα που σχετίζονται με τη δημιουργία, την παραγωγή και την ερμηνεία του λόγου

-διαφορές ανάμεσα στους ρυθμούς

-κατάκτηση της έννοιας του ρυθμού

-η στιχουργική ως υποβοηθητικό εργαλείο στη διδασκαλία του γλωσσικού μαθήματος:

-στιχουργικές μορφές, π.χ. Δίστιχα, Ακροστιχίδα, Αλφαβητάρια

-δημιουργία μαντινάδας

-η σημασία της ομοιοκαταληξίας και η σωστή χρήση της

 
29/04/2015 Δημ. Σχολείο Αγίου Αρσενίου

Πανελλήνια διάκριση διαγωνισμού HELMEPA

Αθήνα, 23 Απριλίου 2015

 

Τα μέλη της Παιδικής HELMEPA θέλουν:

 «Λιμάνια καθαρά με αστραφτερά νερά!»

 

Για μία ακόμη φορά, τα μέλη του Προγράμματος «Παιδική HELMEPA» έστειλαν μηνύματα για το περιβάλλον στην κοινωνία των ενηλίκων μέσω του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ζωγραφικής. Ο Διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε φέτος υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας με θέμα «Λιμάνια, Ακτές και Γαλάζιες Θάλασσες».

 

Συνολικά έλαβαν μέρος 373 ομαδικά έργα που ζωγράφισαν 3.500 μικροί «καλλιτέχνες» μέλη της Παιδικής HELMEPA σε 107 Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία της χώρας. Τα παιδιά με τα έργα τους έδειξαν ότι θέλουν: «Λιμάνια καθαρά με αστραφτερά νερά, εκεί να κολυμπάμε και όλους σας να χαιρετάμε!», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν με μήνυμά τους τα μέλη του Προγράμματος από το ολοήμερο Νηπιαγωγείο Βολισσού Χίου.

 

Τα έργα που πληρούσαν τις προϋποθέσεις αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Προγράμματος και τα ίδια τα μέλη της Παιδικής HELMEPA επέλεξαν τα καλύτερα ως εξής:

 

Κατηγορία 5-7 ετών και Κέντρων Ειδικής Αγωγής

- Α’ Βραβείο: 13ο Νηπιαγωγείο Λιβαδειάς, Ομάδα 1600(Ν), 5-6 ετών

- Β’ Βραβείο: Σωματείο Ειδικής Αγωγής «Η Ζωή», Θεσσαλονίκη, Ομάδα 52(Κ), 17-33 ετών

- Γ’ Βραβείο: Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αρσενίου Νάξου, Ομάδα 1599(Α), 7 ετών

 

Κατηγορία 8-12 ετών

- Α’ Βραβείο: 4ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων, Ομάδα 945(Δ), 12 ετών

- Β’ Βραβείο: 4ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων, Ομάδα 944(Δ), 12 ετών

- Γ’ Βραβείο: Δημοτικό Σχολείο Λουτροχωρίου Πέλλας, Ομάδα 295(Ε), 8-10 ετών

 

Το βραβευμένο έργο

 

 

Το έργο κάθε κατηγορίας που κέρδισε το Α’ Βραβείο εκτυπώνεται σε αφίσα με τα ονόματα των μελών της Ομάδας και του Εθελοντή Εκπαιδευτικού στα ελληνικά και αγγλικά. Οι αφίσες θα διανεμηθούν σε σχολεία, στην ελληνική και διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα, σε συνεργαζόμενους φορείς καθώς και στις εκδηλώσεις της φετινής Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας σε συνεργασία με το Δήμο Πειραιά. Στα μέλη των Ομάδων που έλαβαν τα Β’ και Γ’ Βραβεία απονέμονται Έπαινοι Συμμετοχής.

 

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο Διαγωνισμό και εξέφρασαν τις περιβαλλοντικές τους ανησυχίες, μέσα από ξεχωριστές, ευφάνταστες δημιουργίες!

 
29/04/2015   Πρόγραμμα αδελφοποίησης ολιγοθέσιων δημ. σχολείων
 

28/04/2015

 

Δημ. Σχολείο Κορωνίδας Νάξου
 

22/03/2015

 

Δημ. Σχολείο Κορώνου Νάξου

1/θ Δημοτικό Σχολείο Κορώνου Νάξου: Πανελλήνια διάκριση (5η θέση πανελλαδικώς)

 

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Κρήτης σε συνεργασία με τη Διεύθυνση ΣΕΠΕΔ του ΥΠΑΙΘ και το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο διοργάνωσαν τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Δημιουργικής Έκφρασης Μαθητών Δημοτικών Σχολείων με Θέμα: «Ας φανταστούμε το Σχολείο των Ονείρων μας» για το σχολικό έτος 2014-2015.

Διαβάστε τη δική μας συμμετοχή που είναι ένα ποίημα εμπνευσμένο από το τραγούδι «Κεμάλ»

 

22/03/2015

Δημ. Σχολείο Βίβλου Νάξου

Δημοτικό Σχολείο Βίβλου Νάξου

Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Γονέων και Κηδεμόνων στις ΤΠΕ και την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

 

Στα πλαίσια της Πολιτικής του Σχολείου μας για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, τη βελτίωση της επικοινωνίας Σχολείου – Οικογένειας, αλλά και του Σχεδίου Δράσης για τη διαμόρφωση του εσωτερικού κανονισμού του Σχολείου, με ομόφωνη απόφαση (Αρ. πράξης 18/17-2-2015) του Συλλόγου Διδασκόντων διοργανώνουμε ταχύρυθμο επιμορφωτικό πρόγραμμα 4 εβδομάδων.

Η επιμόρφωση αυτή συνδιοργανώνεται από το Δημοτικό Σχολείο Βίβλου, τον Σχολικό Σύμβουλο 3ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Κυκλάδων και  το ΚΕΠΛΗΝΕΤ Κυκλάδων.

Το επιμορφωτικό πρόγραμμα υλοποιείται με το Μεικτό μοντέλο Επιμόρφωσης, το οποίο περιλαμβάνει 1,5 ώρα την εβδομάδα δια ζώσης επιμόρφωση και 1,5 ώρα την εβδομάδα υλοποίησης δραστηριοτήτων στην πλατφόρμα Moodle

Η επιμόρφωση πραγματοποιείται σε δύο ομάδες γονέων, των 10 και 9 ατόμων αντίστοιχα οι οποίοι παρακολουθούν επιμορφωτικό πρόγραμμα συνολικής διάρκειας 16 ωρών η κάθε μια.

Διδάσκοντες είναι οι εκπαιδευτικοί:

·         Χρήστος Σκάρκος, επμορφωτής 2ης ομάδας

·         Νικόλαος Βιντζηλαίος, επιμρφωτής 1ης ομάδας

·  Επιπλέον, κατά την υλοποίησή του θα πραγματοποιηθεί δίωρη παρέμβαση από το δίκτυο ΘΗΣΕΑ, αναφορικά με το ρόλο των γονέων και την ανάδειξη τρόπων για την προστασία των παιδιών από τους κινδύνους του διαδικτύου.

·   Τέλος, θα πραγματοποιηθεί και από το Σχολικό Σύμβουλο 3ης Περιφέρειας Δημ. Εκπ/σης Κυκλάδων, δίωρη παρέμβαση που θα αφορά στην παιδαγωγική αξιοποίηση του διαδικτύου κατά τον ελεύθερο χρόνο των μαθητών.

Με βάση τον προγραμματισμό, το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 14 Μαρτίου 2015 και θα ολοκληρωθεί σε 4 εβδομάδες.

Τα δια ζώσης μαθήματα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα 19:00 – 20:30 (1η ομάδα) και κάθε Σάββατο 19:00 – 20:30 (2η ομάδα).

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Αριθμός Εβδομάδας

Διδασκόμενα αντικείμενα

1η

 

Εισαγωγή

Υλικό και Λογισμικό

Επιφάνεια Εργασίας και προσαρμογή της

Αρχεία και φάκελοι

2η

 

Επεξεργασία κειμένου

Επεξεργασία κειμένου

Εισαγωγή στα δίκτυα

3η

 

Διαδίκτυο

Φυλλομετρητές

Εφαρμογές Ιστού

Τι είναι το διαδίκτυο;

Spam- Fishing- Δούριοι ίπποι

4η

Ηλεκτρονικό εμπόριο

Κοινωνική δικτύωση και κοινωνικά παιχνίδια

Ψηφιακό προφίλ

Προβλήματα

Πειρατεία λογισμικού

Χρήσιμα

 
20/03/2015 Δημ. Σχολείο Πύργου-Μεγαλοχωρίου Θήρας

Αποτελέσματα 1ης φάσης Διαγωνισμού Ρομποτικής Κυκλάδων

 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα ο 1ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων με τίτλο « Η δική μου πόλη», στον οποίο συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, 4 σχολεία της περιφέρειας ευθύνης μας: 4ο Δ.Σ. Νάξου, Δ.Σ. Βίβλου, Δ.Σ. Πύργου-Μεγαλοχωρίου και Δ.Σ. Επισκοπής.

Το 1ο βραβείο στις Κυκλάδες κατέκτησε η ομάδα ρομποτικής «Τα γρανάζια» από το δημοτικό σχολείο Πύργου-Μεγαλοχωρίου Θήρας με την κατασκευή ενός ρομποτικού τελεφερίκ από LEGO.

Η ομάδα «Τα γρανάζια», υπό την παιδαγωγική καθοδήγηση του εκπαιδευτικού, κ. Τζόρτζογλου Φιλίππου, θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια των Κυκλάδων στην τελική φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ρομποτικής που θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 28 Μαρτίου μαζί με τις υπόλοιπες διακριθείσες ομάδες της υπόλοιπης επικράτειας.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός διεξάγεται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας διάδοσης της νέας εκπαιδευτικής μεθόδου STEM (Science-Technology-Engineering-Mathematics) στον τρόπο διδασκαλίας και εκπαίδευσης. Μακροπρόθεσμα, η STEM μπορεί να δώσει ευκαιρίες για την ανάπτυξη δεξιοτήτων, ενθαρρύνοντας τα παιδιά να απαντούν σε ερωτήματα και να εμπλέκονται σε διαδραστικές δραστηριότητες με θέματα την επιστήμη, τα μαθηματικά, τη μηχανική και την τεχνολογία.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες και καλή συνέχεια!

 
06/03/2015 Δημ. Σχολείο Αγ. Αρσενίου Νάξου

ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΓ. ΑΡΣΕΝΙΟΥ

Ανταποκρινόμενος στο αίτημά σας για διεξαγωγή ενδοσχολικής επιμόρφωσης, συμφωνούμε με την υλοποίηση του παρακάτω προγράμματος που προτάθηκε από το Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου σας. Το πρόγραμμα τροποποιήθηκε μερικώς ως προς το χρονοδιάγραμμα της 1ης συνάντησης με προσθήκη επιμορφωτικής παρέμβασης του Σχολικού Συμβούλου.

Προτείνεται η πρακτική - εργαστηριακή προσέγγιση των προτεινόμενων θεμάτων με χρήση των φορητών υπολογιστών των συναδέλφων. 

ΘΕΜΑ: ΣΧΕΔΙΑΣΗ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ WEEBLY

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ημερομηνία

διεξαγωγής

Θέμα

Εισηγητής

Διάρκεια

1η συνάντηση

 

Δευτέρα, 16/3/2015

 

ώρα 18.00΄

Η σημασία ύπαρξης της σχολικής ιστοσελίδας. Τρόποι αξιοποίησης και προβολής της.

Αξαόπουλος Ιωάννης

45 λεπτά

Παρουσίαση της πλατφόρμας Weebly

Καραφώτης Αντώνης

45 λεπτά

Κατασκευή ιστοσελίδας με τη χρήση του Weebly

Παπαλεξανδρή Σοφία

45 λεπτά

Προτάσεις ενεργητικής εμπλοκής των μαθητών στη διαμόρφωση του σχολικού ιστότοπου

Κλουβάτος Κων/νος – Σχ. Σύμβουλος

45 λεπτά

2η συνάντηση

 

Τετάρτη, 18/3/2015

 

ώρα 18.00΄

 

Μεταφόρτωση εκπαιδευτικού υλικού

Παπαλεξανδρή Σοφία

1 ώρα

Εμπλουτισμός της ιστοσελίδας με χρήσιμα προγράμματα και widgets

Αξαόπουλος Ιωάννης

1 ώρα

Προτάσεις για τη βελτίωση της εικόνας της ιστοσελίδας του σχολείου μας.

Καραφώτης Αντώνης

1 ώρα

 
02/03/2015 Δημ. Σχολείο Καρτεράδου Θήρας

ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

στο Δ.Σ. Καρτεράδου

Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο υλοποίησης καινοτόμων προγραμμάτων και εκδηλώσεων που έχουν σχέση με τον πολιτισμό, τη μουσική, το θέατρο, τις εικαστικές τέχνες, το βιβλίο κ.ά., ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου μας αποφάσισε να πραγματοποιηθεί και κατά το τρέχον σχολικό έτος Έκθεση Παιδικού Βιβλίου (η 12η κατά σειρά) στο χώρο του Σχολείου.

Καλεσμένοι συγγραφείς θα είναι: η κ. Αργυρώ Πιπίνη και η κ. Αγαθή Δημητρούκα.

 

Η Έκθεση θα πραγματοποιηθεί στις 28 & 29 Μαΐου 2015 από τις 9:00 έως τις 14:00 για τους μαθητές και από τις 14:30 έως τις 16:00 για κάθε ενδιαφερόμενο.

 

Όλα τα Δημοτικά Σχολεία Θήρας και Θηρασιάς θα είναι προσκαλεσμένα και κατόπιν λεπτομερούς προγραμματισμού, οι μαθητές θα μπαίνουν ανά τάξεις στις αίθουσες διδασκαλίας όπου θα τους υποδέχονται οι συγγραφείς για γνωριμία, συζήτηση και σχετικές δραστηριότητες.

 

Στο τέλος του διημέρου θα ακολουθήσει ομιλία από τις καλεσμένες συγγραφείς προς την τοπική κοινωνία με ελεύθερη είσοδο σε αίθουσα εκδηλώσεων του νησιού.

 

 
28/01/2015 1ο Δημ. Σχολείο Νάξου

2ο Δημ. Σχολείο Νάξου

Ενδοσχολική επιμόρφωση Σχολείων Νάξου

Με βάση τις προτάσεις που μας υποβλήθηκαν από τους Συλλόγους Διδασκόντων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου, ανακοινώνεται το πρόγραμμα των αντίστοιχων ενδοσχολικών επιμορφώσεων.

 

Α. Ενδοσχολική Επιμόρφωση 1ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου

Ημέρα

Εισηγητής-τρια

Θέμα

Διάρκεια

1η ημέρα:

Δευτέρα 2/2/2015

Ώρα 18.00-21.00

Εμμανουέλα Λυκουροπούλου

Βασικές λειτουργίες του διαδραστικού πίνακα – Τρόποι αξιοποίησής του στην τάξη

1 ώρα

Κυριακή Παρτσινεβέλου

Διδακτικό Σενάριο: «ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΣΤΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ», στο μάθημα της Γλώσσας της Δ΄ Τάξης του Δημοτικού. 

1 ώρα

Κων/νος Κλουβάτος

– Σχολ. Σύμβουλος

Αξιοποίηση ψηφιακών διαδραστικών εφαρμογών στη διδασκαλία

1 ώρα

2η ημέρα:

Τρίτη 3/2/2015

Ώρα 18.00-21.00

Κων/νος Κλουβάτος

– Σχολ. Σύμβουλος

Ανάπτυξη-διαχείριση της ιστοσελίδας – ιστολογίου του σχολείου / της τάξης

1 ώρα

Προσωποκεντρική διαχείριση προβλημάτων στη σύγχρονη σχολική τάξη

1 ώρα

Εναλλακτικές μορφές αξιολόγησης των μαθητών

1 ώρα

 

Β. Ενδοσχολική Επιμόρφωση 2ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου

Ημέρα

Εισηγητής

Θέμα

Διάρκεια

1η ημέρα:

Δευτέρα 2/2/2015

Ώρα 13.30-14.30

Κων/νος Κλουβάτος

– Σχολ. Σύμβουλος

Προσωποκεντρική διαχείριση προβλημάτων στη σύγχρονη σχολική τάξη

1 ώρα

2η ημέρα:

Τρίτη 3/2/2015

Ώρα 13.30-14.30

Πρόληψη – διαχείριση συμπεριφορικών προβλημάτων στην τάξη

1 ώρα

2η ημέρα:

Τετάρτη 4/2/2015

Ώρα 13.30-14.30

Εναλλακτικές μορφές αξιολόγησης των μαθητών

1 ώρα

 
12/01/2015 4ο Δημ. Σχολείο Νάξου
...και επειδή το καλοκαίρι αργεί ακόμη, πάρτε μια γεύση από το animation που ετοίμασαν τα μέλη της Παιδικής HELMEPA από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Νάξου.

 

 
03/12/2014 Δημ. Σχολείο Αγ. Αρσενίου Νάξου

Εικόνες από τη Δειγματική Διδασκαλία στο Δ. Σ. Αγίου Αρσενίου

 
30/11/2015 Δημ. Σχολείο Αγ. Αρσενίου Νάξου

1o Βραβείο παραμυθιού

Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος  της Unicef « Τα παιδιά γράφουν και ζωγραφίζουν τα δικαιώματά τους»  η Δ΄ τάξη του Δ. Σχ. Αγίου Αρσενίου  απέσπασε το 1ο  βραβείο στην κατηγορία του παραμυθιού με το παραμύθι « Ο φίλος μου  ο Αλέξανδρος».

 

Βραβεία unicef - 25η επέτειος σύμβασης δικαιωμάτων του παιδιού

 

 
27/11/2015  

Bραβείο καλύτερης μαρτυρίας

Στο πλαίσιο του 1ου μαθητικού Διαγωνισμού για δημιουργία βίντεο με τις αναμνήσεις από τα παλιά μαθητικά χρόνια που διεξήγαγε το ΕΚΕΔΙΣΥ(Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Διάσωσης Σχολικού Υλικού) οι μαθητές Κατερίνα Κλουβάτου και Γιώργος-Νίκος Κλουβάτος, του 1ου Γυμνασίου Νάξου και του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου, αντίστοιχα, απέσπασαν το βραβείο 'ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΜΑΡΤΥΡΙΑΣ', με το βίντεο που περιλαμβάνει τις αναμνήσεις της γιαγιάς από τα σχολικά της χρόνια.

 

GIAGIA NAXOS from kos tas on Vimeo.

 

Εικόνες από τη βράβευση

http://www.ekedisy.gr/teleti-vravefsis-1ou-mathitikou-diagonismou-2/

 

 
25/10/2015 Δημ. Σχολείο Οίας Θήρας

Εικόνες από την ενδοσχολική επιμόρφωση του Δημ. Σχολείου Οίας

 
18/10/2014 Δημ. Σχολείο Μεσαριάς - Βόθωνα Θήρας

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΔΗΜ. ΣΧΟΛ. ΜΕΣΑΡΙΑΣ - ΒΟΘΩΝΑ

 

 
09/10/2014 Δημ. Σχολείο Μεσαριάς - Βόθωνα Θήρας

Δημ. Σχολείο Οίας Θήρας

Πρόγραμμα ενδοσχολικής επιμόρφωσης Δημ. Σχολείων Μεσαριάς - Βόθωνα και Οίας Θήρας

Μετά από αίτημα του Συλλόγου Διδασκόντων των Δημ. Σχολείων Μεσαριάς - Βόθωνα και Οίας Θήρας και υποβολή συγκεκριμένης πρότασης ενδοσχολικής επιμόρφωσης, εγκρίνεται το πρόγραμμα ενδοσχολικής επιμόρφωσης των  Σχολείων ως εξής:

ΔΗΜΟΤΙΚΟ  ΣΧΟΛΕΙΟ  ΜΕΣΑΡΙΑΣ  ΒΟΘΩΝΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΗΜΕΡ/ΝΙΑ  ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

ΘΕΜΑ

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

 (ώρες )

 

 

16/10/2014

Παρουσίαση  λογισμικών  για  την   πρώτη  Ανάγνωση  και  Γραφή.

Χαραλαμποπούλου  Διονυσία

Ψηφιακό Εργαλείο Διαχείρισης της τάξης.*

Παχίδης Γεώργιος - Αλβανός Δημήτριος 1

 

23/10/2014

Κατασκευή  ιστοσελίδας  μέσω  πλατφόρμας  Word press.*

Πάσχου  Αικατερίνη

1

 

Παρουσίαση λογισμικού kidspiration.

Αλβανός  Δημήτριος 1

 

 

30/10/2014

- Αξιοποίηση  του  Διαδρ. Πίνακα  μέσα  στην  Τάξη.

- Δυνατότητες  Δ. Π.

- Δημιουργία  εκπ/κών  σεναρίων-δραστηριοτήτων  με  το  λογισμικό  smart-notebook.*

Παχίδης  Γεώργιος

3

 

6/11/2014

- Διαταραχή  Ελλειμματικής  Προσοχής – Υπερκινητικότητα (ΔΕΠ-Υ)

Χαραλαμποπούλου  Διονυσία

2

* Η παρουσίαση των θεμάτων θα γίνει εργαστηριακά με χρήση ατομικών φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών. 

 

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΙΑΣ ΘΗΡΑΣ

Πρόγραμμα Ενδοσχολικής Επιμόρφωσης

Ημέρα

Θέμα

Εισηγητής

Διάρκεια

1η Ημέρα

18-19/10/14

Weebly – Διαδραστικές εφαρμογές (Smart Notebook)

Aγάογλου Αντώνιος

2 ώρες

2η Ημέρα

18-19/10/14

Χρήση  tablet από τον εκπαιδευτικό στη σχολική τάξη.

Aγάογλου Αντώνιος

3 ώρες

3η Ημέρα

25-26/10/14

 

Εργαλεία σχεδιασμού διαδραστικών ασκήσεων (Powerpoint, iSpring, Articulate).

Aγάογλου Αντώνιος

2 ώρες

4η Ημέρα

25-26/10/14

Ψηφιακή επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο. (Sony Vegas, Adobe PhotoShop Lightroom)

Aγάογλου Αντώνιος

2 ώρες

5η Ημέρα

8-9/11/14

Εργαλεία οργάνωσης του εκπαιδευτικού (Google Drive, Google Docs, WeTransfer, Acrobat κ.ά.)

Aγάογλου Αντώνιος

3 ώρες

6η Ημέρα

8-9/11/14

Βασικές δεξιότητες και τεχνικές στα Μαθηματικά

Βλάχας Ιωάννης

2 ώρες

Τα προγράμματα ενδοσχολικής επιμόρφωσης παρακολούθησε ο Σχολικός Σύμβουλος εξ αποστάσεως (τηλεδιάσκεψη - διαμοίραση επιφάνειας εργασίας)

 
01/10/2015 Δημ. Σχολείο Βίβλου Νάξου

Εικόνες από ενδοσχολική επιμόρφωση Δημ. Σχολείου Βίβλου (συνέχεια)

 
29/9/2015 Δημ. Σχολείο Βίβλου Νάξου

Εικόνες από ενδοσχολική επιμόρφωση Δημ. Σχολείου Βίβλου

 

...συνεχίζεται το επόμενο Σαββατοκύριακο

 
25/09/2015 Δημ. Σχολείο Βίβλου Νάξου

Πρόγραμμα ενδοσχολικής επιμόρφωσης Δημ. Σχολείου Βίβλου

Μετά από αίτημα του Συλλόγου Διδασκόντων του Δημ. Σχολείου Βίβλου και υποβολή συγκεκριμένης πρότασης ενδοσχολικής επιμόρφωσης, εγκρίνεται το τελικό πρόγραμμα ενδοσχολικής επιμόρφωσης του Σχολείου ως εξής:

Ημέρες

Θέμα

Εισηγητής

Διάρκεια

1η Ημέρα

Σάββατο 27/9/14

10:30

Παρουσίαση εφαρμογής ημερολογίου σε Smart Notebook

Παρουσίαση εφαρμογής «Ακολουθώντας τα βήματα του Θησέα…», σε Smart Notebook

Σπανού Σταματία

2 ώρες

Εγκατάσταση λογισμικών στους υπολογιστές των επιμορφούμενων

 

3 ώρες

2η Ημέρα

Κυριακή 28/9/14

10:30

Οι βασικές δυνατότητες του λογισμικού Acrobat Pro

Σκάρκος Χρήστος

1 ώρα

Παρουσίαση εργαλείων και δυνατοτήτων του λογισμικού Smart Notebook

Βιντζηλαίος Νίκος

2 ώρες

3η Ημέρα

Σάββατο 4/10/14

10:30

Σχεδιασμός ομαδικού σεναρίου και παρουσίαση

Βιντζηλαίος Νίκος

2 ώρες

Παρουσίαση εργαλείων και δυνατοτήτων του λογισμικού παρουσίασης και αξιολόγησης: Articulate.

Σκάρκος Χρήστος

2 ώρες

4η Ημέρα

Κυριακή 5/10/14

10:30

Σχεδιασμός και παρουσίαση ομαδικής δραστηριότητας

Σκάρκος Χρήστος

2 ώρες

Δημιουργία Quiz με το λογισμικό Power Point

Σκάρκος Χρήστος

 

1 ώρα

Δωρεάν λύσεις για αξιοποίηση του υπολογιστή στην αίθουσα διδασκαλίας και στο εργαστήριο

eXe

online tests

Σκάρκος Χρήστος

Βιντζηλαίος Νίκος

1 ώρα

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί αρχικά σε επίπεδο σχολείου, παρουσία του Σχολικού Συμβούλου, και στη συνέχεια, μετά από αποτίμησή του, θα εξεταστεί η επανάληψή του για περισσότερους εκπαιδευτικούς.